Puppy Info

Wat ontvangt u bij aankoop van een pup?

Het DIERENPASPOORT: In dit boekje staat vermeld welke inentingen uw pup van de dierenarts heeft gehad.
Het dierenpaspoort wordt uitsluitend door de dierenarts afgegeven en het chipnummer wordt geseald. Het invullen van de naam en dergelijke mag wél door de fokker geschieden.

Een goede fokker zal u voor de eerste 6 maanden alle instructies inzake voeding en opvoeding meegeven en altijd bereid zijn eventuele vragen van u te beantwoorden.

Bij eventuele voorkomende ziektes, altijd uw dierenarts inschakelen en experimenteer niet zelf. Luister niet naar goede buren, vrienden en andere goedwillende mensen om u heen. De vaak tegenstrijdige adviezen scheppen verwarring en er doen nog altijd veel te veel bakerpraatjes de ronde. Neem bij problemen uitsluitend contact op met de dierenarts, uw fokker of de NTC.

De STAMBOOM: Deze wordt  door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland aan de fokker afgegeven. Wij willen proberen er voor zorgen dat u de stamboom meteen mee krijgt als uw pup bij ons komt ophalen. Of dat altijd zal lukken weten wij niet. Meestal nadat de pups gechipt zal dat nog een aantal weken duren. Mocht de stamboom er niet op tijd zijn dan wordt deze naar u toe gezonden op het moment dat wij hem binnen krijgen. Tegenwoordig wordt er ook DNA afgenomen om de vader en de moeder van de pup te verifiëren!

Puppycursus volgen? Zeker doen!!
U leert u pup goed kennen en de pup vindt het geweldig om te doen, daarbij leert zowel u als uw pup wat er wel en niet kan. U moet er in elk geval voor zorgen dat uw hond de definitieve inenting heeft gehad en vaak ook een enting tegen kennelhoest, en neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Kynologenclub, deze zijn vaak via internet in uw eigen regio te vinden. Vaak is het zo dat er aan het einde van een les een “speelkwartiertje” is. Houd uw er rekening mee dat er vaak grote honden aanwezig zijn op deze trainingen, wat goed is voor de socialisatie, maar zorg er wel voor dat zij niet op uw kleine kwetsbare teckeltje springen. De rug van onze teckeltjes is een kwetsbaar punt. Dan kunt u beter het “speelkwartiertje” overslaan.

Het PUPPYPAKKET: Het is de bedoeling dat in het puppypakket een nestknuffel of doekje zit waaraan de geur van zijn of haar moeder zit en het nest, belangrijk voor de eerste nacht(en), een voeding, het dierenpaspoort, eten voor de eerste week en natuurlijk de stamboom!

Tenslotte……

De enige liefde die te koop is in deze wereld is de echte liefde van een hond!! Blijft u er voor zorgen dat u de liefde van uw hond waard bent, door hem altijd goed en zorgzaam te behandelen.

Uw teckel zal u belonen met veel aanhankelijkheid en eeuwige trouw!!

Aanschaf van een puppy……

Het gebeurt vaker dat per e-mail of aan de telefoon gevraagd wordt naar de aankoopprijs van een door ons gefokte pup. Als dit werkelijk uw eerste en enige vraag is – kan ik met zekerheid zeggen – dat u van mij géén antwoord krijgt.

Per slot is de aankoopprijs het minst belangrijke wat u dient te weten over een pup maar vooral over het ras in het algemeen.

De prijs van onze pups.
Waarom hebben pups van gerenommeerde en integere fokkers hun prijs? Het verantwoord fokken van honden is ZEER kostbaar, tijdrovend maar ook emotioneel belastend. Een fokker dient te voldoen aan bepaalde voorwaarden en verplichtingen op gebied van gezondheid, exterieur en huisvesting. Dat wil zeggen als hij/zij de pups wenst te voorzien van een FCI stamboom.

Voordat de pups verkocht mogen worden is er al heel veel geld uitgegeven zoals daar zijn : aankoopprijs van de moederhond(en), onderzoeken op erfelijke gezondheids afwijkingen van de ouder dieren, inschrijfgeld tentoonstellingen, ( verplicht als men volgens de reglementen van de rasvereniging fokt), reisgeld naar de tentoonstelling eventuele verblijfkosten ter plaatse. dekgeld, reisgeld naar de reu (soms honderden kilometers ver weg) drachtigheidsonderzoek, dierenarts rekeningen, de geboorte en opvoeding van de pups, kosten stambomen (rond de 120 Euro per stuk), DNA profiel bepaling, de juiste voeding, meerdere malen ontwormen (2,4,6,8 weken) meerdere malen vaccineren ( 6, 9 weken) wasmachine die dag en nacht draait, website die betaald moet worden en dan rekenen we natuurlijk geen arbeidsloon.

Wees bijzonder voorzichtig bij het kopen van een hond als:
* De verkoper allerlei verschillende rassen te koop aanbiedt.
* De pups tegen een lagere prijs worden verkocht als u er geen stamboom bij wenst ( die stamboom is er dan sowieso al niet )
* De moederhond niet gezien mag worden
* De pups verkocht worden onder de leeftijd van 7 weken
* De pup wordt doorgegeven op een parkeerplaats of iets dergelijks.
* Een pup diarree heeft en er mager en onverzorgd uitziet
* Een puppy zeer angstig en uitgeput eruit ziet.
* Pups worden aangeboden die nog in het buitenland zijn maar voor u naar Nederland worden gehaald voor een zacht prijsje !!

De pups komen over het algemeen uit erbarmelijke omstandigheden en er is bij de dekking natuurlijk niet gelet op gezondheid, socialisatie en andere aspecten van verantwoord fokken. De moeder hond leeft een treurig leven als “puppy werp machine” en de pups worden NIET ontwormd en geënt ! Niet zelden zijn de pups al ziek wanneer ze worden verkocht en ook zijn er vaak genetische aandoeningen of infecties die absoluut tot n vroegtijdige dood leiden.

Het kopen van een puppy voor dump prijzen wordt vaak gedaan omdat mensen de prijzen bij een goede fokker te hoog (?) vinden.
Maar ze vergeten dat een pup gekocht bij een malafide hondenhandelaar vaak zorgt voor hoge dierenarts rekeningen van soms duizenden Euro’s.

Een integer fokker zal te allen tijde de verantwoordelijkheid nemen voor de door hem/haar gefokte pups. Een malafide handelaar zal dat nooit doen. Spaar dus liever wat langer voor een verantwoord gefokte pup.
Al doet u het maar in het belang van het welzijn van de dieren zelf en om de malafide honden handel een einde toe te roepen.

Bron: Judifax Kennel