Verwacht!

Ik ga altijd bij de reuen thuis kijken hoe zij daar zijn. Belangrijk om te zien hoe zij daar leven, wonen en hoe hun karakter is. 
Wij verwachten dat onze brindle dame Angel, eind april loops zal worden.
Voor een passende reu zijn wij bezig, waarschijnlijk wordt het ook een brindle.
Uit deze combinatie verwachten wij dan ook alleen rood en brindle.
2015-02-19 20

Hoe kunt u zich ingeschrijven voor een puppy
Na een persoonlijke kennismaking zullen wij besluiten of wij met elkaar in zee gaan, het werkt namelijk van twee kanten en daarvoor willen wij graag kennis met u maken. Wij willen graag weten waar onze puppies hun nieuwe thuis gaan vinden en u zult vast willen weten wij zijn en hoe wij met onze hondjes om gaan. 
Graag plaatsen wij u op onze wachtlijst, zodat wij van te voren al weten dat er mensen zijn die graag echt een pupje willen kopen.
Wij hechten geen waarde aan mensen die niet kijken waar hun pupje vandaan komt.
Verder stellen wij het op prijs dat u zich afmeldt als u door omstandigheden geen pupje meer wilt.
Dit vinden wij wel zo netjes en laat een stukje respect en omgangsvormen zien tegenover ons.
Op deze manier kunnen wij dan ook weer mensen doorschuiven die op de reserve plaatsen staan.

Als u op de wachtlijst staat dan houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen vanaf de dekking tot de pup naar u toe gaat. 
Wij hopen dat u in staat bent om te wachten en dat wij u mee kunnen laten genieten van de zwangerschap en het nest om uiteindelijk met het pupje van uw dromen naar huis te gaan!!
De puppies zullen goed gesocialiseerd worden voordat zij de deur uit gaan en volledig geënt zijn en in het bezit zijn van een stamboom. De puppies worden uiteraard ook gechipt.
Mocht u interesse hebben voor een kortharig dwergteckeltje dan kunt u ons mailen en dan maken wij een afspraak. Ook is het handig om te weten of u een teefje of een reutje wilt. Onder ons kopje Info & Weetjes of bij Reu of Teef, kunt hierover meer informatie vinden. Uiteindelijk laten wij u dan weten wanneer het nest verwacht wordt.

En dan dit nog:

Aanschaf van een puppy:
Het gebeurt vaker dat per e-mail of aan de telefoon gevraagd wordt naar de aankoopprijs van een door ons gefokte pup. Als dit werkelijk uw eerste vraag is – kan ik met zekerheid zeggen – dat u van mij géén antwoord krijgt.
Per slot is de aankoopprijs het minst belangrijke wat u dient te weten over een pup maar vooral over het ras in het algemeen.
Onze honden zijn GEEN koehandeltje, iets wat ik überhaupt al respectloos vind, naar ieder dier toe.

De prijs van onze pups.
Waarom hebben pups van gerenommeerde en integere fokkers hun prijs? Het verantwoord fokken van honden is ZEER kostbaar, tijdrovend maar ook emotioneel belastend. Een fokker dient te voldoen aan bepaalde voorwaarden en verplichtingen op gebied van gezondheid, exterieur en huisvesting. Dat wil zeggen als hij/zij de pups wenst te voorzien van een FCI stamboom.
Voordat de pups verkocht mogen worden is er al heel veel geld uitgegeven zoals daar zijn:
aankoopprijs van de moederhond(en), onderzoeken op erfelijke gezondheids afwijkingen van de ouder dieren, inschrijfgeld tentoonstellingen, (
verplicht als men volgens de reglementen van de rasvereniging fokt), reisgeld naar de tentoonstelling eventuele verblijfkosten ter plaatse.
Dekgeld, reisgeld naar de reu (soms honderden kilometers ver weg) drachtigheidsonderzoek, dierenarts rekeningen, de geboorte en opvoeding van de pups, kosten stambomen (rond de 120 Euro per stuk), DNA profiel bepaling, de juiste voeding, meerdere malen ontwormen (2,4,6,8 weken) vaccineren (6 weken) wasmachine die dag en nacht draait, website die betaald moet worden en dan rekenen wij natuurlijk geen arbeidsloon.


Wees bijzonder voorzichtig bij het kopen van een hond als:

* De verkoper allerlei verschillende rassen te koop aanbiedt.

* De pups tegen een lagere prijs worden verkocht als u er geen stamboom bij wenst ( die stamboom is er dan sowieso al niet )

* De moederhond niet gezien mag worden

* De pups verkocht worden onder de leeftijd van 7 weken

* De pup wordt doorgegeven op een parkeerplaats of iets dergelijks.

* Een pup diarree heeft en er mager en onverzorgd uitziet

* Een puppy zeer angstig en uitgeput eruit ziet.

* Pups worden aangeboden die nog in het buitenland zijn maar voor u naar Nederland worden gehaald voor een zacht prijsje !!

De pups komen over het algemeen uit erbarmelijke omstandigheden en er is bij de dekking natuurlijk niet gelet op gezondheid, socialisatie en andere aspecten van verantwoord fokken. De moeder hond leeft een treurig leven als “puppy werp machine” en de pups worden NIET ontwormd en geënt ! Niet zelden zijn de pups al ziek wanneer ze worden verkocht en ook zijn er vaak genetische aandoeningen of infecties die absoluut tot een vroegtijdige dood leiden.

Het kopen van een puppy voor dump prijzen wordt vaak gedaan omdat mensen de prijzen bij een goede fokker te hoog (?) vinden. Maar ze vergeten dat een pup gekocht bij een malafide hondenhandelaar vaak zorgt voor hoge dierenarts rekeningen van soms duizenden Euro’s. Een integer fokker zal te allen tijde de verantwoordelijkheid nemen voor de door hem/haar gefokte pups. Een malafide handelaar zal dat nooit doen. Spaar dus liever wat langer voor een verantwoord gefokte pup. Al doet u het maar in het belang van het welzijn van de dieren zelf en om de malafide honden handel een einde toe te roepen.


Bron: Judifax Kennel