Wat ontvangt u bij aankoop van een pup?

Het INENTINGSBOEKJE:
In dit boekje staat vermeld welke inentingen uw pup van de dierenarts heeft gehad.
Het inentingsboekje wordt uitsluitend door de dierenarts afgegeven.

Het invullen van de naam en dergelijke mag wél door de fokker geschieden.
Een goede fokker zal u voor de eerste 6 maanden alle instructies inzake voeding en opvoeding meegeven en altijd bereid zijn eventuele vragen van u te beantwoorden.
Bij eventuele voorkomende ziektes, altijd uw dierenarts inschakelen en experimenteer niet zelf. Luister niet naar goede buren, vrienden en andere goedwillende mensen om u heen. De vaak tegenstrijdige adviezen scheppen verwarring en er doen nog altijd veel te veel bakerpraatjes de ronde. Neem bij problemen uitsluitend contact op met de dierenarts, uw fokker of de NTC.

De STAMBOOM:
Deze wordt  door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland aan de fokker afgegeven. Wij willen proberen er voor zorgen dat u de stamboom meteen mee krijgt als uw pup bij ons komt ophalen. Of dat altijd zal lukken weten wij niet. Meestal nadat de pups gechipt zal dat nog een aantal weken duren. Mocht de stamboom er niet op tijd zijn dan wordt deze naar u toe gezonden op het moment dat wij hem binnen krijgen. 

Puppycursus volgen? Zeker doen!!
U leert u pup goed kennen en de pup vindt het geweldig om te doen, daarbij leert zowel u als uw pup wat er wel en niet kan.
U moet er in elk geval voor zorgen dat uw hond de definitieve inenting heeft gehad  en vaak ook een enting tegen kennelhoest, en neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Kynologenclub, deze zijn vaak via internet in uw eigen regio te vinden. Vaak is het zo dat er aan het einde van een les een "speelkwartiertje" is. Houd uw er rekening mee dat er vaak grote honden aanwezig zijn op deze trainingen, wat goed is voor de socialisatie, maar zorg er wel voor dat zij niet op uw kleine kwetsbare teckeltje springen. De rug van onze teckeltjes is een kwetsbaar punt. Dan kunt u beter het "speelkwartiertje" overslaan.

Het Puppypakket:
Het is de bedoeling dat in het puppypakket een nestknuffel of doekje zit waaraan de geur van zijn of haar moeder zit en het nest, belangrijk voor de eerste nacht(en), een voeding, het dierenpaspoort, eten voor de eerste week en natuurlijk de stamboom!

Tenslotte......
De enige liefde die te koop is in deze wereld is de echte liefde van een hond!! Blijft u er voor zorgen dat u de liefde van uw hond waard bent, door hem altijd goed en zorgzaam te behandelen.
Uw teckel zal u belonen met veel aanhankelijkheid en eeuwige trouw!!